„Пирин“ (ГД) изгони втори хандбалист за нарушаване на вътрешния правилник

Отборът на „Пирин“ (ГД) няма да разчита на хандбалиста Христо Петков. Причината бе разяснена от главния треньор на гоцеделчевския клуб Николай Пиргов, след като решението бе взето.

„Това се наложи заради нарушение на вътрешния ред. След като бяха взети предварителни мерки, но нямаше резултат, решихме да не се ползваме от услугите му. Той е добър състезател и ще липсва на отбора ни, но понякога трябва да се предприемат неособено приятни действия, за да се запази колективът и да не се стига до своеволия. На практика това ще се случи на всеки, който не спазва установения ред. Никой не е нещо повече от останалите състезатели в тима. В крайна сметка всеки прави своя избор и предприема своите стъпки“, коментира Н. Пиргов.

Това обяснява липсата на гарда в последните 3 срещи на гоцеделчевци. Раздялата с него става по-малко от година, след като дойде в южния град през зимата на предишния сезон. В последните месеци Хр. Петков стана вторият играч, който вече не се ползва с доверието на клубната управа заради нарушение на вътрешния правилник. Същото се случи с вратаря Александър Георгиев. Талантът от школата на „Пирин“ (ГД) се раздели с отбора и го остави на практика само с един страж в лицето на Димитър Ортомаров. Очаква се освободеният гард да бъде заместен от Димитър Павлов, който направи силни включвания в мача срещу „Спартак“ (Вн) миналия уикенд. Той получи травма в равенството с варненци, но според лекарите ще бъде възстановен до следващата седмица, когато южняците гостуват на „Добруджа“ в ¼ финал от турнира за купата на България. Под въпрос е включването на един от най-полезните хандбалисти в последните двубои – Петър Симеонов, който лекува контузия.

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *