„Пирин“ (ГД) остана с 39 000 лв. в клубната каса, търси алтернативи да изкара годината

Ръководството на „Пирин“ (Гоце Делчев) спази обещанието си и даде отчета си за първата година от своето управление. Клубните шефове, които обявиха още при встъпването си в длъжност, че ще заложат на прозрачността, направиха равносметка точно 365 дни от вписването си в регистъра. На срещата бяха почти всички членове на ръководството – председателят Димитър Коршумов, Костадин Гебрелиев, Георги Петелов и Александър Атанасов. Изключение направи Димитър Смилянов, който заради служебните си ангажименти не успя да бъде на място.

„Бюджетът за миналата година бе 93 хиляди лева и малко, които са разходвани по пера, а за всеки разход, както през 2020 г. и до момента през 2021 г., има нужните финансови отчети, които са на разположение в общинското счетоводство и всеки може да се запознае с тях. За съжаление, имаше от по-предишното ръководство задължения към полицията за охрана на мачовете на отбора 3000 лева и към НАП. Става дума за 7000 лв. остатък от дълг, натрупан за националното осигуряване преди изпадането ни в четвърта лига. Сумата е била по-голяма и немалка част от нея бе погасена по време на управлението, което ги наследи, и наши предшественици с председателя Атанас Мълчанков. Направихме според възможностите си за погасяване на въпросните средства, като срещнахме разбиране от въпросните институции за разсрочването им, но все пак имаме още за изплащане, тъй като се опитваме да балансираме с бюджета. Той е отпуснат от общината за 2021 г. и е 100 хиляди лева, което налага да бъдем изключително внимателни при всеки разход. Успяхме с личен принос да помогнем да не бъдат допускани допълнителни разходи, след като всички ние от ръководството работим безвъзмездно. Средствата от публика в размер на 1000 лв., такси 4000 лв. и субсидията от общината в размер на 61 хиляди и едно дарение от 500 лв. от анонимен дарител формират общо 66 500 лв., постъпили до момента в клуба. За съжаление остатъкът от субсидията от общината от 39 хиляди лева едва ли ще стигне до края на годината и ще трябва да търсим още алтернативи. Предвиждаме допълнителни срещи с бизнеса, с феновете, с общината, за да успеем да направим нужното да се осигури възможността да закрепим нещата до края на 2021 г. Нека не забравяме, че за следващото първенство разходите ще станат по-големи, след като се предвижда нарастване на Югозападната Трета лига на 20 отбора. Трудно е, но ще се опитаме да се борим до последно. Що се отнася до представянето на отбора ни в чисто спортно-технически план, може да говори старши треньорът Димитър Крушовски, но като цяло ние като ръководство сме доволни от представянето“, заяви Д. Коршумов.

„Целта ни да се закрепим в групата след двете години в четвърта дивизия бе изпълнена. Завършихме на 9-о място в с 45 точки, което наистина е добър атестат, въпреки че можеше да сме и на по-горна позиция. Започнахме колебливо, но успяхме да се стабилизираме. Все пак нека не забравяме, че имаме млад състав, в който дебют направиха над 10 момчета на възраст 15-18 години, а някои отбелязаха и голове и нямат опита на доста от нашите съперници в групата. Това показва положителната работа, която се свърши в първия отбор. За първи път от 3 г. насам имаме юноши старша възраст. Това звено много липсваше до момента с оглед попълването с кадри от школата. Заедно с тази формация вече имаме 4 отбора в нашия клуб, а фактът, че състезателите в ДЮШ се увеличиха от 80 в началото на нашия мандат до малко над 120, показва, че възвръщаме привлекателност като спортна институция. Що се отнася до бъдещето, ще следваме своята програма и ще работим за надграждането на нашия клуб в положителна посока. В най-близък план ни предстои начало на подготовката на мъжкия отбор на 28 юни и вече има доста работа, която е свършена около нея. Тепърва ще коментираме дали ще има напуснали или новопривлечени в първия тим и се надяваме всичко да протече според набелязаното“, коментира Д. Крушовски.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *