„Пирин“ изгони още двама от чужденците, взима 4-ма юноши на лагера, изпроводи един за Турция

„Пирин“ изгони още двама от чуждестранните легионери. Багажа си от стадион „Христо Ботев“ изнесоха Франческо Руберто и Джон Аийна. Швейцарският страж се оказа излишен след привличането на юношата на „Левски“ Димитър Шейтанов. Французинът пък изкара много тежко коронавирус, отслабна драстично и се нуждае от продължително възстановяване. Така броят на иностранците в състава на Уорън Фийни се ограничи до ирландеца Конър Хеандерсън и грузинеца Гурам Гощелиани, а потърпевшите в зимната чистка станаха осем.

Крак повлякоха дошлият под наем от „Черно море“ Петър Вуцов и Мартин Динов, последвани от Джордж Оукли, Исмет Кисьо, Димитър Алексиев и Мирослав Пушкаров. С всички играчи беше постигнато споразумение за прекратяване на договорите по взаимно съгласие, което освобождава клуба от финансови компенсации.

Орлетата пристигнаха в неделя вечерта за лагер в Сандански. С ден закъснение се настани в хотела Станислав Манолев, който трябваше да мине през щателни медицински прегледи заради контузията, мъчеща го в последно време. Ветеранът ще продължи да тренира на облекчен режим до пълно възстановяване. В автобуса се качиха четирима от петимата младоци, които треньорският щаб адаптира в първия отбор. Вергил Янев, Асен Либяховски, Ивайло Тодоров и Красимир Тодоров сформират голобрадия квартет при мъжете. От групата отпадна Иван Тасев, който замина на подготовка в Турция с юношеската гарнитура до 19 г. на България.

За тренировъчна база пиринци избраха терена в село Микрево. Там утре на обяд е третата им проверка за зимата със съперник „Вихрен“. В петък отборът се завръща в Благоевград само за спаринга с ЦСКА-София, след което отново потегля за курортния град, където ще остане до 2 февруари.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *