Топ теми

„Пирин Лейдис“ подаде две националки за Белград, свободната В. Сърбинска също с повиквателна след отказа да пътува за Люксембург

„Пирин Лейдис“ подаде две националки за контролата на женския ни национален отбор по футбол срещу Сърбия в Белград идния вторник. Новосформираният тим в мандата на Ива Дацева-Уорън начело на орлетата удвои броя на избраните от Силвия Радойска състезателки да защитават честта на родината, като към постоянната величина в българската формация Полина Ръсина се присъедини Здравка Парапунова. Миналия месец звездата на благоевградчанки, привлечена това лято от „Риал“ /Ковачевци/, влезе на смяна при класическата победа на лъвиците с 3:0 на гости на Люксембург. В мрежата на представителната формация на Великото херцогство веднъж се разписа хаджидимовката Евдокия Попадинова, която ще пропътува разстоянието и до столицата на западната ни съседка от Дания, където носи екипа на местния „Олборг“.

Треньорката С. Радойска прати повиквателна и на останалата без отбор Венидона Сърбинска след освобождаването й от „Пирин Лейдис“ преди три седмици. Възпитаничката на другия клуб от областния център на Пиринско „Спортика“ отказа поканата за спаринга с Люксембург, но сега пак получава шанс за изява с националната фланелка и този път едва ли ще го пропусне. Изненадата в селекцията е най-титулуваната наша футболистка Лили Костова, престояла близо 6 г. в забвение заради ината на компрометирания досегашен наставник Троян Радулов, но преглътнала обидата и откликнала на позивната за  двубоя със сръбкините и краткия лагер-сбор в столицата преди това.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *