„Пирин Лейдис” подаде две националки за Люксембург, пуска билети по 2 лв.

Новосформираният отбор на „Пирин Лейдис” подаде първите си две националки за възраждащата се женска селекция на България, която имаше няколко нулеви години заради поредицата катастрофални резултат, довели до разформироването. Краят на тази неприемлива практика съвпадна с влизането в структурите на дамския футбол у нас на президентката на орлетата Ива Дацева-Уорън. Повиквателните, пристигнали на „Дъбравска” 1, са за доскорошната звезда на другия благоевградски клуб „Спортика” Венидона Сърбинска и привлечената от „Риал” /Ковачевци/ Полина Ръсина, които трябва да стягат куфари за Люксембург и приятелската среща с тамошните националки на 20 септември. Спарингът във Великото херцогство води до двуседмично прекъсване на първенството след втория кръг този уикенд.

За дебютното домакинство на момичетата от областния център на Пиринско срещу „Варна” в неделя от 11.00 ч. е заявен стадион „Христо Ботев”. Ръководството реши входът за двубоите на собствен терен да бъде платен в знак на уважение към труда на футболистките, техните треньори и клубната марка. Билетите са на символичната цена от 2 лв.

Съдийската комисия на футболната централа праща в Благоевград за мача с варненки главния рефер Любомир Вушовски, който обгорява в последните няколко сезона в дебрите на третия ешелон на Югозапада и в елитните юношески групи.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

П. Ръсина

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *