„Пирин“ наруши мълчанието, пледира за прекратяване на първенството

„Пирин“ наруши двумесечното мълчание и огласи мнението си по горещата тема с приключването на сезона във втория ешелон. Ръководството на орлетата пледира за предложения от футболната централа вариант „Б“, който зачерква продължението на тазгодишната кампания и зад който се очаква да застават повечето клубове.

„Във връзка с получено запитване за становище от Професионалната футболна лига към ФК „Пирин“ /Благоевград/ заявяваме, че сме за прекратяване на сезон 2019/2020 г. във Втора лига. Твърдо сме убедени, че времето до началото на следващия шампионат 23 юли ще позволи на всички отбори да се подготвят по възможно най-добрия начин за безпрепятствен и безопасен старт на новото първенство. Ние, разбира се, ще се съобразим с крайното решение на БФС, каквото и да е то, приемайки, че ще бъде в името на доброто за българския футбол“, гласи позицията на благоевградския клуб.

Мениджърското северноирландско звено на стадион „Христо Ботев“ начело с наставника Уорън Фийни вече е на финалната права за лятната селекция и атаката на директна промоция за групата на майсторите. Лавинообразно обаче расте броят на кандидатите да облекат фланелката с орлето, които се спрягат за подходящи попълнения, без да има реален интерес към тях. „Само две от седем номинации отговарят на истината. Преговаря се с Николай Бодуров и Станислав Манолев, всичко друго е спекулация“, отсякоха от „Дъбравска“ 1. Напоследък в пространството упорито се въртят имената на бившите пиринци Александър Дюлгеров, Славчо Шоколаров, Благой Макенджиев, Светослав Дяков, Преслав Йорданов… Универсалният защитник на „Етър“ и някогашен танцьор се размина със завръщане в родния Благоевград през зимата, когато не му се понрави перспективата да рита безцелно във Втора лига половин година. Неврокопският халф се изнесе от почти сигурния първенец в групата ЦСКА 1948, за да се включи в помощ на бизнеса на своя тъст в Пловдивско. Привличането на петричкия страж на „Дунав“ става излишен лукс предвид силната заявка за титулярно място на швейцареца Франческо Руберто и наличието на още четирима собствени кадри за пост номер 1. Малко вероятно е „Лудогорец“ да изпусне своя дългогодишен капитан, за когото анонсира намерение да го остави на работа в клуба след края на състезателната му кариера…

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *