„Пирин“ отряза футболистите с агенти, вдигна заплахата за разформироването на дубъла и женския тим

Новакът в родния елит „Пирин“ отряза футболистите с агенти и поема курс към привличането на играчи, преговарящи директно с клуба, не чрез посредници. Директивата за ограничаване до минимум на контактите с мениджърите, които имат за клиенти набелязаните попълнения за в бъдеще, сведе до знанието на ръководството преди заминаването си за Щатите собственикът Пол Белогур. Причината за това решение е ясна – спиране на разхода на финансови средства за комисиони.

На „Дъбравска“ 1 настъпи спокойствие и по други два горещи казуса около евентуалното разформироване на дубъла и женския тим, което предизвика масовото недоволство на привържениците. Заплахата за спиране на кранчето беше вдигната и двете гарнитури ще продължат да съществуват и занапред.

„Участието на „Пирин-2“ в първенството на Трета лига за следващия сезон е заявено във футболната централа. Отборът си спечели заслужено промоцията след победа на баража с „Левски-Раковски“. Желанието на наставника Уорън Фийни е да наблюдава в игрова обстановка развитието на младите играчи, която осигуряват официалните мачове“, увериха от клуба с пояснението, че и нежното направление остава под шапката на орлетата след положителната оценка за представянето на подопечните на тандема Изабер Баракова-Борислав Ганчев в дебютната кампания сред най-добрите.

Сътрудничеството с Американския футболен университет и очакваното присъствие в Благоевград на над 200 студенти отвъд Океана, желаещи да тренират любимата игра, отвори перспектива за освежаване на треньорския екип на школата с млади и амбициозни специалисти от областния център на Пиринско и региона, със задължителното условие да ползват свободно английски език. Същевременно „Пирин“ се ангажира с повишаването на тяхната квалификация и професионални умения.

До старта на новия шампионат в края на идния месец се предвиждат подобрения по стадион „Христо Ботев“ със съдействието на общината, за да може съоръжението да отговори на завишените изисквания в групата на майсторите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *