„Пирин“ предостави избор на външните футболисти дали да се изолират вкъщи или в Благоевград

Ръководството на „Пирин“ предостави избор на футболистите дали да се приберат по родните си места, или да останат в Благоевград. Силният човек в клуба Ива Дацева-Уорън декларира, че на този етап орязването на заплатите на играчите не стои на дневен ред и може евентуално да се дискутира не по-рано от края на този месец, в зависимост от промяната на ситуацията в държавата.

„Търсим най-добрите варианти за нашите състезатели, особено чужденците. Някои предпочетоха да останат, а други да си отидат вкъщи, така че реагираме адекватно според техните желания. При нас не са Била и Глоар, които се възстановяват и поддържат форма при семействата си във Франция. Това е обсъдено с тях и сме се разбрали. Хората от треньорския щаб са тук. Всекидневно работим с момчетата, даваме им информация, грижим се за изхранването им и за всичко, като професионален клуб. Положението е сложно, защото са свикнали и те, и ние да сме на терена, да не сме затворени толкова дълго, но нямаме избор. Трябва да си останем по домовете и да слушаме препоръките на лекарите и на властите.  И това е начинът да се помогне за спиране на кризата. Чуваме, че в други клубове предприемат стъпки за намаляване на заплатите на футболисти, треньори, служители… За момента не сме коментирали тази тема. „Пирин“ е финансово стабилен и осигурен. Ще видим как ще протече април и след това при форсмажорни обстоятелства може би ще говорим по въпроса. Това обаче не е най-важното сега. Важното е да сме здрави, останалото ще го преценяваме ден за ден“, коментира шефката на орлетата, която дипломатично отказа да се упражнява по казуса с продължението или не на първенството, както го правят мнозина от колегите й в професионалния футбол, разработващи смехотворни сценарии, без да се съобразяват с върлуващата зараза, на която краят й не се вижда.

„Предпочитаме да изчакаме какво ще каже футболната централа. Ще спазим всяко решение, което се вземе от международните органи и от местните – БФС, Министерството на здравеопазването, ако има конкретни условия към клубовете. Готови сме по всяко време да се върнем към мачовете, въпреки че при това положение трудно се поддържа форма. Футболистите не тренират групово, имат индивидуални програми. Надяваме се всичко да отшуми скоро“, заключи И. Дацева-Уорън.

СТОЙЧО СТОИЦОВ


И. Дацева-Уорън /вдясно/ и наставникът У. Фийни дадоха картбланш на орлетата отвън къде да карат карантината

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *