“Пирин“ прекръсти Синята къща на Зелената, назначи за управител брата на рекордьора по шампионски титли Съни Дяков

Ръководството на „Пирин“ прекръсти популярната Синя къща в Благоевград на Зелена в унисон с цветовете на най-популярния тим в Югозапада. Клубът получи култовото заведение безвъзмездно от общината за следващите 5 г. и ще ползва комплекса приоритетно за изхранване на футболистите и за сбирки с феновете. Стана ясно и първото сигурно назначение – на главен управител. Ключовия пост заема Николай Дяков. Братът на рекордьора по шампионски титли 8 с „Лудогорец“ Светослав Дяков-Съни има солиден опит в ресторантьорството на ръководната длъжност в родния град, а в последните десетина години в столицата.

От „Дъбравска“ 1 се похвалиха и с новосъздадения официален канал на ФК „Пирин“, който е безплатен за феновете и в бъдеще планира да излъчва на живо мачовете на представителния тим и на юношеските формации, след като получи нужните разрешения.

Пиринският наставник Иво Тренчев отписа четирима от подопечните си за днешния мач срещу „Локомотив“ /ГО/. Невъзстановени от контузиите си са Емил Петров и Павел Виданов, французинът Била Антонио е наказан, а македонецът Мариян Алтипармаковски все още има да наваксва с кондицията след дългото отсъствие от терените. Смяташе се, че острието може да бъде вписан дебютно в тимовия лист срещу железничарите, но е надделяло становището, че рискът от прибързаното му включване в игра не е оправдан. „Момчето работи съвестно и вече от три седмици тренира с отбора, но му трябва още време”, коментира предводителят на орлетата, след което отдаде дължимото на тазвечерния противник.  „Гостите са в серия от две поредни победи – срещу „Монтана“ и „Поморие“. Раздават се докрай в мачовете, трудно губят точки, а когато се случва,  винаги е с малко, с изключение на онова 0:3 срещу столичните железничари. Отборът им е съставен от млади надъхани момчета, но се опират и на опита на централния нападател Диян Христов, Атанас Фиданин, миналия през „Пирин“ преди време Ивайло Тодоров. Въпреки това, покажем ли нивото от последните ни мачове, ще успеем да ги победим”, завърши оптимистично старшията на зелено-белите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *