„Пирин“ приключва лагера край морето с трима контузени, 15-годишен вратар от школата качен в първия отбор

„Пирин“ приключва лагера край морето с трима контузени и обещанието да се дава шанс на момчетата от Академията. В лазарета са титулярният швейцарски страж Франческо Руберто, който е с лек мускулен проблем, и крилата Антон Карачанаков – с разтежение на адуктора, и Мартин Динов – с болки в кръста. За курорта Албена въобще не замина новият вратар Петър Петров, който претърпя операция и е извън строя поне за месец.

При победата с 1:0 срещу „Черноморец“ /Бс/ в неделя под рамката застана „италианското“ попълнение Исмет Кисьо, а в готовност да го смени при нужда беше 15-годишният Йордан Димитров, качен в самолета за морската ни столица Варна като трета опция. Още 7 младоци се готвят под ръководството на Уорън Фийни, във втори пореден мач място в стартовите 11 намират голобрадите Асен Либяховски и Иван Тасев.

„Още с идването ми в Благоевград казах, че младите играчи са достатъчно добри, за да влязат в първия отбор. Вече редовно давам шанс на Тасев, Либяховски, Кепов, Вангелов, да не забравяме Митев, Бастунов, както и вратарите Кисьо и Димитров. Децата от школата ще имат възможност да се развиват. Разбира се, те трябва и да го заслужат. Аз също като млад получих такъв шанс и го използвах“, коментира предводителят на зелено-белите, който изрази задоволство от свършената работа дотук. „Като цяло не съм огромен фен на предсезонните подготовки. Помня случаи, в които сме печелили по време на подготовка, но сме губили в официалните мачове след това. Сигналът по отношение на физическата подготовка е позитивен. Момчетата се справят добре. Можеше и още малко по-добре, но се надявам това да стане впоследствие. Казах на нападателите и на останалите играчи, че не ме интересува толкова, че правят пропуски в контролите, а искам да бележат в първенството. Свършихме хубава работа, все още изграждаме нашия стил на игра, трябва да започнем да играем като колектив. Това ще дойде с подобряване на физическото ни състояние“, обобщи впечатленията си от лагера северноирландският мениджър.

Орлетата летят за дома днес с полет от Варна в 17.00 ч. След завръщането в Благоевград футболистите ще бъдат пуснати за няколко дни в почивка.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *