„Пирин“ се закани да отвори Кутията на Пандора по скандала с „беглеца“ Б. Тютюков

„Пирин“ се закани да отвори Кутията на Пандора по скандала с „беглеца“ Борис Тютюков. На „Дъбравска“ 1 избесняха от решението на Спортно-техническата комисия към БФС да прекрати договора на играча за неплатена месечна заплата и да хвърли в коша жалбата на благоевградския клуб срещу неправомерните действия на крилото.

„СТК констатира прекратяване на трудовия договор без предизвеестие за неплатено месечно възнаграждение от Пирин – Благоевград на Борис Тютюков, считано от 12.01.2024 година. Заинтересованите страни могат да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорна стабилност при БФС в срок до 14 дни от датата на констатиране предсрочното прекратяване на договора, съгласно чл. 38, ал. 6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС“, произнесоха се от комисията.

Последва светкавичната реакция на шефовете на зелено-белите, които са категорични, че ще се възползват от правото да оспорват до дупка. „След решението на СТК към БФС, която констатира едностранно прекратяване на договора на състезателя Борис Тютюков, OФК Пирин ще сезира Комисията по договорна стабилност. Kлубът ще търси правата си до последна инстанция, тъй като сме убедени в правото си в този конкретен казус. Същият е вече шести ден самоотлъчка, като отсъствията му от работа се протоколират“, гласи позицията на клуба.

„СТК не е съд. И не сезираме СТК, а съвсем друга комисия – тази по стабилност на договорите. Но няма да я сезираме само по този повод, а и за предварителния акт за прекратяване на договора на същия състезател. На когото пък същевременно му е и вдигната заплатата с 60 процента, след като разписва, че напуска. И ще отворим кутията на Пандора“, написа в хода на дискусията между феновете в интернет назначеният за административен консултант на пиринци Велислав Елезов, визирайки събраните данни за наличието на скандален документ, предложен авансово за подпис на Тютюков от предишното ръководство, с който става свободен агент от 1 януари т.г.

Със същия прийом е действано и с левия защитник Андрей Йорданов. В неговия случай обаче извършителите не са съобразили, че до лятото няма право да играе за друг отбор у нас, тъй като през настоящия сезон вече е записал мачове за два тима – „Крумовград“ и „Пирин“. Според законодателството на ФИФА и УЕФА единствената възможна дестинация на кюстендилеца до лятото е първенство по схемата пролет-есен.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. мрш бе

    Мале кви сте палячовци, не е истина. Ще фалирате Пирин за трети път, отрепки мръсни.

    Отговори
  2. Кехаята

    Това „фенчета“ ли са!?Капчука Гайтан,РизOFF,Гюров Восъка!!!???Фолклорни емигранти гладни!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *