„Пирин“ уреди северноирландския наставник с картотека в БФС, треньорската му диплома издадена в Уелс

„Пирин“ уреди вчера северноирландския наставник Уорън Фийни с картотека в БФС, с което отпадна пречката да води отбора срещу „Струмска слава“ в събота. Той е притежател на най-високия треньорски лиценз „УЕФА Про“, а дипломата му е издадена в Уелс, докато е работил за местния „Кардиф“, стана ясно от представените във футболната централа документи. На пейката до британеца до края на полусезона сяда директорът на школата Васил Петров, който беше вписан като пом. треньор още в началото на първенството. Двамата ще действат в екип срещу радомирци и в заключителната визита идната седмица срещу „Лудогорец ІІ“. След нея орлетата ще бъдат разпуснати, тъй като в изтегления за декември първи пролетен кръг почиват заради фалиралия „Верея“.

Ранното излизане във ваканция е продиктувано от желанието на старшията да събере подопечните си за зимна подготовка още в началото на януари. Тогава се очаква с него да пристигне асистент от Острова, най-вероятно кондиционен спец. На Фийни е предоставен изборът на бъдещия  помощник-мениджър от българска страна, който трябва да владее отлично английски език, за да съвместява треньорските функции с преводаческите. Клубните шефове вече са подготвили списък на 4-5-има кандидати, които ще се борят да заемат новооткритата длъжност.

Футболистите в зелено-бяло бяха подложени и вчера на по-кратки като време, но изключително интензивни натоварвания, а новият им предводител показва видимо задоволство от старанието им.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


В. Петров

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *