Топ теми

Пистолет и 4000 лв. откраднаха от дома на търговец на плодове и зеленчуци в Гостун

Сумата от 4000 лева, пистолет и патрони са откраднати от дома на търговеца на плодове и зеленчуци в Банско Йордан Стойков. Апашите проникнали в къщата на търговеца в село Гостун и разбили метална каса, в която собственикът  съхранявал огнестрелното си оръжие и боеприпасите. В нея се намирали и парите, които също са откраднати.

Кражбата е установена от собственика завчера. Той разбрал за нея едва след като влязъл в дома си и се натъкнал на разбития шкаф, в който е била монтирана касата, също разбита. Входната  е била заключена, без никакви следи от взлом по нея, което не дало повод на мъжа да се усъмни в нещо. Не е имало и разбити прозорци, което да подсказва за кражбата вътре. 

След като се натъкнал на разбитата празна каса, собственикът незабавно подал сигнал в полицията и на място са изпратени екипи, които са направили оглед и са снели отпечатъци от касата, вратите и други вещи. Работата по установяване на извършителите продължава. Заради начина на проникване в къщата, което се предполага, че е посредством отключване на входната врата, не се изключва и версията близък до семейството да е извършителят.   

Според местни жители потърпевшият мъж живее постоянно в Гостун, като пътува ежедневно до Банско, където е бизнесът му.

Кметският наместник на селото Илия Белев пък споели, че поне откакто е на поста, подобни кражби в селото не е имало.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и Районна прокуратура – Разлог.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *