Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Пица руло

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото: 
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 яйца (1 жълтък е за намазване)
2 с.л. зехтин
2 с.л. олио
150 мл. топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар

за плънката: 
150 гр. колбас
150 гр. кашкавал
10 маслини без костилка
майонеза за намазване (около 2 с.л.)
кетчуп за намазване
босилек
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От изброените продукти замесете меко тесто. Намажете го с олио и го оставете да удвои обема си (около 40 минути).

След като е втасало тестото го разделете на 2. Вземете едната част и разточете тънка кора. След това я преместете върху хартия за печене, намажете с майонезата (около 2 с.л.), направете разрези от двете страни и преместете в тавата в която ще печете.

Вземете втората топка тесто и я разточете, намажете с кетчуп и поръсете с чубрица и босилек, разпределете нарязания на кубчета колбас, маслините и настъргания кашкавал. Завийте на руло. Рулото преместете върху нарязаната кора в тавата (сложете го по средата). Кръстосайте лентите на кората върху рулото, намажете с разбития жълтък и печете за 35 – 40 минути на 200 градуса. Готовото руло намажете с масло. Да ви е сладко!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *