Пишман крадец от Кюстендил влиза за година в затвора след опит да обере лавка

42-годишен кюстендилец получи наказание “лишаване от свобода” за една година за кражба от лавка на общинско предприятие “Ученическо хранене”. Той ще остане в Бобовдолския затвор при “строг режим” на изтърпяване на присъдата. Съдът под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен за опит за кражба на вещи от училищния обект. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.
Подсъдимият Георги Костадинов е направил опит за кражба на компютър, принтер, микровълнова фурна, машина за хот-дог, касов апарат и други вещи, на обща стойност 807 лв., от владението на собственика ОП “Ученическо хранене” – община Кюстендил. Престъплението е извършено на 22.05.2020 година от лавка на сутеренен етаж в Шесто ОУ. Кюстендилецът е влязъл през прозорец, но е задържан на място от служители на РУ – Кюстендил.
Обвиняемият бе с мярка “задържане под стража”, взета от РС – Кюстендил на 26 май. Той има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността.
Определението на РС – Кюстендил, с което му е наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 година, е окончателно и не подлежи на обжалване.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *