Пиян открадна кола, предизвика катастрофа

Районна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Б. от гр. Кюстендил /на 48 години/ за извършени от него три престъпления – по чл. 343, ал. 1, б. „А“, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК; чл.343б ал.1 от НК и по чл.343в ал.2 от НК.

На 26.04.2017 г., след като употребил алкохол и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление, К.Б. лек автомобил марка „Хюндай“ модел „Гетц” в землището на с. Горна Брестница, обл. Кюстендил. Колата не била негова собственост.

Повлиян от употребения алкохол, К.Б. изгубил контрол върху автомобила и извършил маневри, изразяващи се в последователно внезапно преминаване в лентите за движение, вследствие на което се блъснал в лек автомобил марка „Додж“, модел „Дакота“. На двете коли били причинени значителни имуществени вреди в размер на 15 250 лева.

След сблъсъка, на помощ се притекли пътуващи от друго превозно средство. Водачът на лек автомобил марка „Додж“, модел „Дакота“ бил транспортиран в болнично заведение в гр. Кюстендил с леки наранявания и без опасност за живота. К.Б. не бил контактен и от него се носел силен мирис на алкохол. Същият бил транспортиран в болница с пристигналия на място реаномобил на ЦСМП – Кюстендил .

Били взети кръвни проби и от двамата водачи на МПС, като е установено, че водачът на лек автомобил марка „Додж“, модел „Дакота“ не е употребил алкохол. Назначената в хода на разследването химическа експертиза установила концентрация на алкохол в кръвта на обвиняемия К.Б. от 2.15 на хиляда.

К.Б. е осъждан за престъпления от общ характер.

Предстои насрочване на делото от съда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *