Пиян шофьор катастрофира и рани две деца

Две деца са пострадали при катастрофа, причинена от пиян шофьор.
Катастрофата е станала снощи около 20.25 ч. на пътя между Бяла Слатина и село Търнак. Автомобилът “Форд Фокус”, управляван от 45-годишен мъж от Кнежа, излязъл от пътя и се блъснал последователно в табела и дърво. При удара са ранени две деца на 9 и 10 години, които били в колата, както и друг пътник – 44-годишен мъж. Всички пътници в автомобила, както и шофьорът са от Кнежа.
След преглед в болницата в Бяла Слатина пострадалите са закарани в Центъра за спешна помощ във Враца и са без опасност за живота, съобщава дарик. Най-тежко е пострадало 10-годишното дете, което е със счупен десен крак. Деветгодишното дете, както и другият пътник са с охлузвания
Нанесените щети по автомобила са за 3000 лева.

Проверка на шофьора с дрегер се оказало, че е седнал зад волана пиян. Уредът отчел 1.75 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване. Шофьорът отказал да даде кръв за лабораторно изследване. Освен това той бил и неправоспособен водач. Задържан е в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *