ПК “Струмешница” дари футболен екип и топки на кулските граничари

ПК “Струмешница” – Петрич зарадва две дузини футболисти от “Граничар” /Кулата/ с ценен подарък в навечерието на новия шампионат на зона “Струма 2” от пиринската бундеслига. Най-мощната кооперация в системата на ЦКС подари пълно бойно снаряжение във вид на маркови футболни топки и пълен комплект състезателни екипи на отбора от пограничното село, ценните доспехи, с които граничарите ще се сражават в започващото през уикенда футболно първенство, връчи председателят на УС на кооперацията Георги Ичконов.

“В условията на повсеместна криза, породена от Ковид-19, ние не само оцеляваме, но се стараем да надграждаме и да се развиваме. Спортът е неделима част от битието на българина и ако с нещо съумеем да помогнем, би било чудесно. През годините по подобен начин спонсорирахме отборите на “Огражденец” /Кърналово/ и “Локомотив” /Ген. Тодоров/. Съобразяваме се в кои населени места кооперативните идеи, които изповядваме и реализираме в търговския процес, намират своите следовници сред потребителите ни, списъкът, разбира се, остава отворен”, заяви кооперативният шеф.

Подобни ходове в подкрепа на спортни мероприятия от всякакъв калибър, провеждани на територията на общината, са обичайна  практика в стратегията на ПК “Струмешница”, кооперацията е сред основните дарители за куп спортни мероприятия на територията на Петричка община, като детските лекоатлетически надпревари, организирани от местния ЛК “Звездите”, и ежегодните коледни турнири по минифутбол за “Купата на кмета”, провеждани в “Арена Петрич”.

От името на отбора кметът на с. Кулата Димитър Дамянов благодари за дарението и изрази надежда, че новите спортни одежди с логото “Кооп” на гърдите на футболистите ще им донесат късмет в предстоящите напрегнати мачове в пиринската бундеслига.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *