Пламна в движение лукс джипът на син на зеленчуков бос от Петрич, празнуващи учители му помагат в гасенето

Джипът на сина на зеленчуковия бос от Петрич Борис Касабов – Бисер, горя в движение в близост до ханче „Сондата“. Инцидентът станал в 20.23 часа във вторник. Скъпият „Ленд Роувър“ както се движел от Петрич за село Първомай, започнал внезапно да пуши и 40-годишният мъж спрял до ханчето на бизнесмена Иван Кочев-Чомбе, за да провери откъде идва огънят.

Първи на помощ се притекли празнуващите в този момент учители и гости на тържеството, посветено на 70-годишния юбилей на основното училище в село Първомай. С взет от ханчето пожарогасител те успели временно да локализират огъня. Касабов-младши подал лично сигнал на телефон 112 и броени минути след това дошла пожарна кола на петричките огнеборци. Те  угасили горящите елкабели и пластмасови уплътнения в двигателния отсек, каза вчера шефът на РСПБЗН – Петрич ст. инспектор Стоян Тилев.

Бащата на Бисер – Борис Касабов, има халета в района на петричката гара, където се съхраняват тонове зеленчуци и плодове. Бизнес фамилията има склад и на зеленчуковата борса край село Кърналово, и според петричани той е един от малкото милионери, който не развива бизнеса си с кредити. Произвежда и консерви, които пласира на пазара в Русия и в страните от Европейския съюз.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *