Планински пасители дежурят на Седемте рилски езера

Планинските спасители от отряда в Дупница подновяват постоянните си дежурства на Седемте рилски езера – до края на лятото, съобщи пред БНР говорителят на екипа Божидар Джокин. Той подчерта, че летният сезон започва без инциденти.

Спасителите ще са на езерата всеки ден, но не и нощем. Това ще стане възможно когато бъде завършена базата на спасителния отряд, която вече се строи, каза Джокин.

„Зависи от потока на туристите, но поне до средата на септември ще бъде ежедневно дежурство. Когато направим базата, тогава ще има и денонощно дежурство. Засега ще има само през деня. Засега е спокойно. Нямаме инциденти, откакто започна летният сезон“, каза още той.

Месеците юли и август са с най-много посетители, туристи, последователи на Петър Дънов край Седемте езера, но и в края на юни десетки са по циркуса.

„Има доста туристи, основно чужденци. Все още има сняг. Ако някой ходи нагоре, да има предвид, че от Бъбрека към Шесто, Седмо езеро условията са си почти зимни, така че да имат добра екипировка и хубави обувки. Сняг има още, така че да внимават от подхлъзване”, посъветва Джокин. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *