План за последователност на ремонтните дейности у дома

Ремонтите не са табу през зимата, ако се съсредоточите във вътрешността на дома

През зимата ремонтите не са забранени, този сезон дори има своите предимства. Вместо да използвате ваканцията си през топлите месеци, за да преправяте дома си, разнообразете скучните дни сега с един спокоен и последователен ремонт, който може да обмислите детайлно от всички страни.

Следвайте този план, за да преминете гладко през основните етапи:

  1. Кърти, чисти и извозва

Ако сте решили да правите крупни промени, няма да минете без ремонтната услуга кърти, чисти и извозва. Доверете се на професионална фирма, за да си спестите всички възможни главоболия.

  1. Електрическа инсталация

Ако къртенето не е на дневен ред при вас, пристъпете към проверка на електрическата инсталация. Може би се нуждае от подмяна, а може би сте в ново жилище и трябва да се изгради тепърва? Обърнете се отново към специалист, защото тук грешки не бива да се допускат.

  1. ВиК мрежа

Съобщете на водопроводчика къде са проблемните зони, ако съществуват такива и нека той да ви даде насоки за евентуалните мерки.

  1. Дограмата

Ако ще я сменяте, уговорете се с майсторите да дойдат в ден, в който навън поне не бушува виелица. Така и за тях ще е по-удобно, а вие няма да се притеснявате, докато работят.

  1. Подовата настилка

Където се изисква полагането на паркет, отбележете си дали трябва някаква замазка или теренът е напълно готов.

  1. Шпакловка

Ред е на стените, които ще претърпят измазване и изглаждане, за да могат после да блеснат в идеалната си форма. Каква ще бъде шпакловката се преценява според различни фактори, за които имат думата експертите.

  1. Банята и тоалетната

Мокрите помещения винаги изискват по-обстоен поглед и допълнителни действия за предотвратяване на разпространението на влагата, поддържането на чистотата и уюта в тях. Не е задължително да срутвате всичко налично и да го изхвърляте на боклука, за да трансформирате банята и тоалетната, следвайки последния моден писък в интериора. Създайте си комфорт и условия, които няма да изискват огромни усилия от ваша страна, предвид натовареното ежедневие.

Проучете цените на материалите и организирайте целесъобразно бюджета си. Винаги може да намерите и по-изгодни версии на декорацията, на която сте се натъкнали в списанията.

  1. Вратите

Настъпва моментът за поставяне на вратите в стаите, където това се изисква. Поръчайте ги в срок, за да не забавите и последната точка в плана си за ремонт.

  1. Боядисване

Сега вече може да се предприеме боядисване на стените – не се ограничавайте в цветовете, подберете ги според вашите предпочитания.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *