ПЛАН СРЕЩУ ВОДНАТА КРИЗА! Кметът на Радомир и областният управител търсят варианти за водоснабдяване на общината

Различни варианти за набавяне на необходимите допълнителни количества вода за община Радомир са обсъдени на среща на кмета на Радомир Пламен Алексиев с областния управител инж. Емил Костадинов и управителя на ВиК – Перник Борислав Иванов. По време на разговора са набелязани мерки за предприемане на бързи и неотложни действия по проучване на възможностите за ползване на допълнителни водни количество от вече съществуващите водоизточници. Коментирани са и други възможности и технически решения за оптималното водоснабдяване на Радомир в дългосрочен план. Всички мерки и действия ще бъдат предприети незабавно и съвместно от община Радомир и ВиК, със съдействието на областния управител. 

„Сигурен съм, че скоро казусът с водата на Радомир ще намери решение. В тази връзка ще бъдат ангажирани всички отговорни институции“, сподели Костадинов. Той допълни, че ще инициира широка дискусия за предприемане на бързи и ефективни действия за трайното разрешаване на проблема с водоснабдяването на Радомир.

Един от основните проблеми, довел до сегашната ситуация, освен цялостното намаляване на водата във всички водоизточници са големите загуби вследствие на множеството аварии, които се дължат на остарелите довеждащи водопроводи. Друга причина за влошаването на ситуацията е трайно продължаващата тенденция към засушаване.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *