Пласидо Доминго отхвърли обвиненията в сексуален тормоз

Известният оперен певец Пласидо Доминго отхвърли обвиненията в сексуален тормоз. Той заяви, че „никога не се е държал като преследвач, агресивно и непристойно”, предава БГНЕС.

Скандалът около 78-годишния Доминго се разгоря през август. 9 жени отправиха обвинения за сексуален тормоз. Те се оплакаха, че в продължение на 30 години Доминго се е държал неподобаващо в гримьорните и се е опитвал да ги целуне. По-късно още 11 жени излязоха с подобни обвинения.

Пласидо Доминго заяви, че последните 3 месеца са били изключително тежки за него.

„Много от тези, които са общували с мен, знаят, че никога не съм се държал като преследвач, агресивно и непристойно”, каза певецът.

Той отхвърли всички обвинения и подчерта, че никога на никого не е обещавал роля или успешна кариера и на никого не е попречил да изгради такава.

Служебната злоупотреба на поста директор на операта в Лос Анджелис и Вашингтон е изключена, тъй като всички решения за разпределянето на ролите се вземат колективно от трима или петима човека.

Решението му да напусне поста генерален директор на операта в Лос Анджелис е било продиктувано от желанието да не подлага колегите си на натиск от страна на пресата.

Певецът изрази мнение, че промените в манталитета са довели до това действията, които преди са смятани за проява на галантност, днес да се възприемат по съвсем различен начин.

В понеделник Пласидо Доминго ще пее във Валенсия, а на 15 декември в Милано.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *