Плащаш 1000 лв. – правиш бебе на тийнейджърка

Любен Бисеров от ромския квартал „Изток” в Кюстендил е санкциониран с 1000 лева заради това, че прибрал за жена 15-годишна своя съкварталка. Районният съд в областния град му наложи само административно наказание, тъй като в хода на досъдебното производство се оказа, че Любен се издържа единствено от социални помощи.

Съжителството на двамата датира от месец юни миналата година. Тогава той прибрал в жилището си, без да е сключил брак, Преслава Георгиева, която не била навършила 16-годишна възраст. Съжителството им наподобявало брачното – живеели в едно домакинство в дома на родителите на Любен, който по това време работил в строителството. Месец по-късно двамата дори извършили брачен обред съобразно традициите на ромския етнос. По време на съжителството им Преслава забременяла и родила момиченце, което било признато от строителя.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Рънъра

    Двоен стандарт, както навсякъде в тази територия (не държава!). Манго може да оножда без проБлем, ама ако Ганьо опне някоя 15-годишна, ще търка наровете при бай Ставри!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *