Племенникът на ген. Мутафчийски – Методи, сред двамата златни медалисти на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, ще учи медицина

Племенникът на ген. Мутафчийски – Методи Мутафчийски, се дипломира със златен медал за най-висок успех в СЕУ„Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, ще учи медицина като именития си чичо.

Втория златен медал получи Йоана Станкева, дъщеря на началната учителка от училище “Св. св. Кирил и Методий” Мария Станкева и на електротехника от община Дупница Иван Станкев. Йоана бе поздравена и от баба си Аня Евтимова, дългогодишна начална учителка в село Овчарци, община Сапарева баня. Бабата на Методи Мутафчийски също е дългогодишна учителка от “Св.св. Кирил и Методий”.

В средноезиковото училище в Дупница “Св. Паисий Хилендарски” бяха връчени дипломите на 24-ма зрелостници. Осем от тях са с отличен успех, 15 с много добър и 1 с добър. В училището няма дипломи със среден успех. Ситуацията с пандемията не позволи учениците да имат реален последен учебен ден, но училишният звънец удари сред аплодисменти на родители, ученици и учители за последен път. Директорката на училището Виолета Инкьова се обърна към своите възпитаници с думите: „Радваме се, че издържахте успешно държавните зрелостни изпити с 13 отлични оценки: 10 по английски и 3 по БЕЛ. Гордеем се с вашите успехи!”.

Зам. дириректорът Анелия Йорданова връчи на всички зрелостници плакет с емблемата на училището с думите: „Не за спомен, защото знаем, че няма да ни забравите, а защото ви благодарим, че бяхте наши ученици!”. Зрелостникът Веселин Сираков разкри, че ще учи маркетинг, Васил Петров желае да учи НСО, както и Даниел Филипов. Красавицата на випуска Изабела рисува и мечтае да се занимава с изкуство. Синът на банкерите Силвия и Васил Игнатови – Деян Игнатов, ще продължи висшето си образование в Холандия. Деян Игнатов сподели, че ще учи бизнес в Холандия, защото е убеден, че с дипломата си от чужбина по-лесно ще се реализира на работа в елитна фирма в България. „Батко ми Никола Игнатов миналата година завърши в Англия висшето си образование и веднага го взеха на работа в известна софийска фирма”, разкри Даниел, който бе поздравен за дипломирането си и от баба си Йорданка Игнатова, която е била  служителка в завод „Хо Ши Мин”, Вълнуващи снимки за спомен със съучениците си направиха Димитър Гълъбов и Иван Гергинов, внук на бившия шеф на “Напоителни системи” Иван Гергинов. С полицейски екскорт колоната с абитуриентски автомобили замина за бала в Банско.

Моменти от церемонията по дипломирането /сн. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9/.

ИРИНА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *