Племенник обра чичо си в Сливница, взе му парите, скрите в плик под килима

Районна прокуратура – Сандански е предала на съд В.М. по обвинение за извършена от него кражба на чужди парични средства.

         Обвиняемият М. живее в с. Сливница, община Кресна, безработен е. През м. февруари 2018 г. му е било наложено наказание „пробация“ за срок от две години за извършено от него престъпление от общ характер.

         Чичото на обвиняемия – З.М., живее сам в къща в същото село. На 29.06.2019 г. мъжът отишъл на гости, като заключил входната врата, но оставил отворен един прозорец.

         Възползвайки се от отсъствието на чичо му, В.М. решил да влезе в къщата му и да открадне спестяванията му, за които знаел, че държи в спалнята. В изпълнение на решението си, той прескочил през отворения прозорец и потърсил парите. Под килима намерил хартиен плик със сумата от 2500 лева, който взел и напуснал къщата.

Около 19 ч. обвиняемият спрял „на стоп“ лек автомобил, като помолил водача да го закара в гр. Кресна, който се съгласил. Докато пътували М. му хвърлил банкнота от 50 лева, „за да се почерпи“.

По-късно същата вечер З.М. установил липсата на паричните си спестявания. Тъй като в къщата му не било разхвърлено, а бил само повдигнат килим, той веднага се усъмнил, че извършителят на кражбата е племенникът му – В.М. Били предприети действия по установяване на местонахождението му.

Обвиняемият бил открит в гр. Кресна, като признал пред свидетели за стореното от него. Предал сумата в размер на 800 лева, като обяснил, че остатъкът бил изхарчил в казино. По-късно, пред чичо си, той отрекъл да е взел парите.

Впоследствие, пред органите на МВР, обвиняемият М. доброволно разказал за извършената от него кражба и далобяснения за действията си. По случая е било образувано наказателно производство.

Предстои делото да продължи в съда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *