Плодова торта

Необходими продукти:

1 голям пакет бишкоти
250 г маскарпоне 
200 г бял шоколад 
250 г сладкарска сметана 
200 г квасена сметана
100 г кокосови стърготини 
няколко лъжици кайсиево сладко или друго 
1 лимон
1/2 кг кайсии 
1/2 кг ягоди 
мляко за напояване на бишкотите

Начин на приготвяне:

Приготвя се шоколадов ганаш от сладкарската сметана и шоколада, като в касерола се загрява сметаната и шоколадът се разтопява на слаб огън. Изстива напълно и се разбива с миксер. Добавят се заквасената сметана, маскарпонето, изцежда се 1/2 от лимона и се настъргва кората на целия лимон. Разбърква се гладък крем.

Тортата се реди в кръгла тава с откопчаване. Редят се бишкоти, кайсиево сладко и крем до изчерпване на количествата. Поръсва се с кокос , подреждат се плодовете, гланцират се със сироп от сладко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *