Плодове, които не бива да слагаме в хладилника

Плодовете трябва да присъстват във вашия дом по всяко време. Те са ключът към здравословното хранене и постигане на баланс в организма

 Обикновено, щом купим любимите си, веднага ги прибираме в хладилника, но за някои, това може да се окаже фатално и те да се развалят много бързо. Ето кои плодове е по-добра да оставите в красивата си фруктиера, а не да съхранявате в хладилник, съветва Actualno.com.

Банани – извадете ги от хладилника, за да ги запазите свежи по-дълго време. Ако това е любимият ви плод и купувате в по-голямо количество, насочвайте се към неузрелите. Така можете спокойно да ги поставите в купа извън хладилника и да се насладите на техния вкус след ден-два.

Череши – особено ако все още не са добре узрели. Черешите са костилков плод. Костилките усвояват ниската температура в хладилника, което би могло да доведе до гниене на плода отвътре. Така нито ще можете да се насладите на истинския им вкус, нито да ги съхраните по-дълго време.

Нектарини, праскови, манго – те също спадат към костилковите плодове и не трябва да бъдат държани в хладилник. Оставете ги да узреят добре и ако са прекалено топли, може да ги охладите за кратко в хладилник преди да ги хапнете.

Ябълки – не само че не трябва да ги държите в хладилника, а и не бива да бъдат смесвани с други плодове. Ябълките отделят газ, който може да предизвика разваляне на останалите плодове, до които имат досег. Отделете ги в специална фруктиера извън хладилник, за да ги запазите по-дълго време свежи.

Диня – обикновено, щом я разрежем, слагаме останалата част в хладилник. Динята е много полезна най-вече заради своите антиоксидантни свойства, но те изчезват заради ниските градуси в хладилника. Ето защо, ако ви се хапва студен плод, просто я сложете за кратко в хладилника преди да си хапнете. Иначе я дръжте отвън.

Ягоди – те спадат към плодове с най-кратък срок на годност. Ако можете, ги хапнете веднага, щом ги купите. Ако ги поставите в хладилник, това ще се отрази негативно на вкуса им и на полезните вещества, които съдържат.

Боровинки – същото важи и за тях. Хапнете ги веднага или максимум на следващия ден от закупуване. Може да ги добавите към закуската си или да си приготвите здравословно смути. Не е добре да се съхраняват в хладилник.

Авокадо – при него има два вариант. Ако смятате да го прибавите към салата или ястие още същия днес или на следващия, оставете го да узрее извън хладилника. Ако обаче искате да го запазите за след няколко дни, поставете го на хладно. Температурата в хладилника ще забавите процеса на зреене.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *