Плувец на „Вихрен“ спечели коронната си дисциплина на силен турнир в САЩ, учи се от олимпийски шампион

Състезателят на „Вихрен“ Антъни Иванов, чийто баща Антон Иванов-Бамби е родом от Благоевград, спечели коронната си дисциплина 200 м бътерфлай на силния турнир в Грийнзбъро (Северна Каролина) и записа трето време в комбинираното класиране на US Open. Надпреварата на 50-метров басейн се провежда едновременно в 9 града и на едно място се събират не повече от 100 плувци заради мерките против Ковид-19. Българският национал финишира за 1:58.51 минути, като преди това участва и на 400 м свободен стил, където е трети с 3:57.14 мин. Това е второто официално състезание на 21-годишния търновец за 2020 г. Първото бе през февруари. Любопитен факт е, че за първи път в кариерата си Антъни стартира с плувна шапка. С времето си той влиза в Топ 20 на световната ранглиста на 200 бът. на голям басейн за сезона. На 100 бът. работещият от няколко години със санданския специалист Николай Вакареев нашенец е шести в Грийнзбъро (53.95 сек.). Позиция пред него е съотборникът му в тима на университета „Вирджиния Тех“ и олимпийски шампион от Рио де Жанейро-2016 Джоузеф Скулинг (Сингапур) с 53.81 сек.

А. Иванов първи от българските плувци покри норматив „А“ за предстоящата Олимпиада в Токио. Другите двама са Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров.

Иначе Антъни е много доволен от взаимодействието с Дж. Скулинг. Двамата тренират заедно от няколко месеца във „Вирджиния Тех“, където са студенти.

„С Джоузеф се разбирам супер и в басейна, и извън водата. Тренираме много добре заедно. Мисля, че ще науча доста от него до Олимпийските игри“, заяви А. Иванов. Сингапурецът влезе в историята, след като в Рио победи идола си Майкъл Фелпс (САЩ) и спечели златото с олимпийски рекорд на 100 м бът.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *