Плъстени фантазии показа в поп арт шоу благоевградчанката Елка Миленкова

Нетрадиционна изложба на шалове, туники и дори пантофи, изработени с плъстена вълна, представи миналата вечер пред солидна публика благоевградчанката Елка Миленкова, пенсионирана учителка и бивш директор на “V училище в кв. “Грамада”, една от номинираните дами за титлата “Жена на годината 2018”. Изящните изделия бяха изложени атрактивно върху клони, поетично “разцъфнали” в красиви цветове и преливащи нюанси на пъстроцветна вълна върху коприна.
“Това е първа изложба на Елка и тя може да се види само за 24 часа”, отбеляза водещата Силвия Домозетска. Авторката от 3 години се занимава с древната техника, която никак не е лесна, и е успяла да превърне плъстенето на вълна в изкуство.
“За изработването на един шал са нужни 12 часа сръчна и упорита работа и много въображение”, отбеляза водещата, преди да даде думата на Елка Миленкова. Развълнувана, дамата призна, че многобройната публика е превърнала събитието в истински празник за нея и специално благодари на приятелката си Вера Ангелска, която я амбицирала да направи изложбата и не й позволила да се откаже.
“Иска ми се някой от младите да се зарази със занаята на плъстене, за да не се изгуби той за поколенията, а аз като учителка ще помогна. Няма инструменти, всичко се прави само с вода, сапун и фантазия”, каза авторката на изящните произведения на изкуството.
Първа декларира желанието си да се обучи приятелката й Оксана Данаилова, като подчерта, че Благоевград е богат, защото има хора сърцати като Елка Миленкова.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *