Победителката в битката за кмет на с. Овчарци Р. Сусанина: Цялото ръководство на ГЕРБ – депутат, губернатор, общински кмет… се изсипаха в неделя в подкрепа на опонента ми, още не мога да осъзная, че успях

Село Овчарци, община Сапарева баня, си избра стария нов кмет Радостина Сусанина на частичните избори в неделя. Както „Струма” писа, в битката за кметския пост влязоха отстранената кметица Р. Сусанина, която се яви като независим кандидат, и Васил Говедарски с листата на ПП ГЕРБ.

Радостина Сусанина отвя конкурента си, като събра вота на 357 избиратели, а за В. Говедарски са гласували 203-ма.

Няколко часа след победата Р. Сусанина заяви пред “Струма”: „Не очаквах да спечеля, въпреки че бях надъхана за избора. В неделя в центъра на селото бяха кметът на общината Калин Гелев, депутатката от ГЕРБ Радослава Чеканска, губернаторът Виктор Янев, всички от ГЕРБ бяха дошли да подкрепят кандидата си В. Говедарски. Присъствието им ме обезкуражи. Още не мога да осъзная, че съм победила. Съпругът ми Йордан и двете ни дъщери бяха сигурни в победата ми. Вечерта след изборите събрах всички съмишленици на почерпка. Покрай изборите разбрах кои са ми приятели и кои не. Имаше хора, които цял ден се въртяха около представителите на ГЕРБ, вечерта, след като победих, дойдоха и ми честитиха с гузни лица, като всички твърдяха, че са гласували за мен”, заяви Р. Сусанина. 

На въпрос на “Струма” как ще работи с общинското ръководство, което е от ГЕРБ, Р. Сусанина отговори: „Аз съм готова да работя с общината. Моите избиратели са и техни. Ще дойдат други избори, ще имат нужда от тях. Аз искам да направя така, че селото да е почистено, да няма отпадъци навсякъде. Имам идея да ремонтирам детската площадка в центъра, да върна традициите… много неща искам да направя, дано успея. Благодарна съм за логистичната подкрепа на новата партия “Републиканци за България”. Те застанаха плътно зад мен. Затова мисля да стана част от партията на Цветан Цветанов и ще го направя в скоро време”, заключи Сусанина.

Вчера тя черпеше всички клиенти във фамилния хранителен магазин – кой с кафе, кой със сок. Един от клиентите приятно я изненадал с думите: „Почерпката за мен е, че ти си кметът на селото”.

Както “Струма” писа, Р. Сусанина беше избрана за кмет на с. Овчарци на редовните избори миналата есен със 100 гласа преднина пред опонента й. Няколко месеца тя управлява селото, но ГЕРБ – Сапарева баня подадоха жалба в ОИК, че Р. Сусанина не е прехвърлила фирмата си на друго лице и е в конфликт на интереси, докато кметува. Казусът й, който е същият, като този с кмета на Благоевград Румен Томов, беше отнесен и до Административен съд, който отстрани Сусанина от длъжността кмет. Тя пък още тогава се закани, че ще се яви отново на избори и успя.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Герберското нашествие на изборите в Овчарци

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Из нецензурираната опера "Иван Сусанин":

    “- Куда ты завел нас, еб@ный Сусанин, не видно ни зги?
    – Пошли вы все на хyй, я сам заблудился, и больше хоть мне не eбите мозги!”

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *