Победителят в „Хелс Китчън“ Станислав от Перник през сълзи: Липсва ми баща ми, обвинявам се, че не го спасих

„Съжалявам, че нямах един последен разговор с баща ми. Исках да му кажа толкова много неща, че сигурно няма да ми стигне един живот. Обичам го и ужасно ми липсва”.

Това разкри през сълзи победителят от „Хелс Китчън 2023” Станислав Иванов от Перник в едно от най-личните си интервюта  пред Мариян Станков-Мон Дьо. Готвачът на няколко пъти се просълзи, сещайки се за баща си, и помоли за прекъсване на разговора.

„Причината за успеха ми е баща ми. Докато бяхме заедно, той ме учеше на труд. Как трябва сам да печеля своите битки и няма нищо в живота, което да ми е просто дадено – разкри Станислав. – Беше ми казал, че е по-добре да работя за някой или за себе си, да изкарвам 20 лв., но да знам, че са моите пари, и спокойно да спя, отколкото да се занимавам с продажба на наркотици. Беше го страх от това, че ще тръгна по такъв път”, разказа топ готвачът, който обясни, че е бил заобиколен от такива хора, но не е станал, като тях.

„Любимите ми спомени с баща ми са, когато пътувахме, защото някак си изцяло се отдавах на бащинското внимание и тогава имахме най-много време заедно да си говорим за живота – добави Иванов. – Обясняваше ми, че трябва до 30 години да съм направил вече своя живот и да съм поел по своя път, защото след това става много трудно. Гордееше се с мен, а щеше да е дори по-горд да ме види в днешни дни”.

Победителят от „Хелс Китчън“ си припомни денят, в който баща му е починал.

„Всичко се случи в един много тъжен септември месец преди две години. Тогава върлуваше Ковид. Имаше проблеми с дишането, постоянно му сменяха маски, бутилки и така нататък. Беше на апаратно дишане – разкри Станислав. – Един приятел ми се обади да ми каже, че съжалява, и аз веднага му затворих. Не повярвах на това, което ми каза. След това леля ми звънна и ми каза, че трябва да се приберем със сестра ми. Много пъти съм се обвинявал за това, че може би не направих достатъчно, за да го спася. Не спирах да плача сам и обещавах на баща ми, че ще се грижа за всички. Последните му думи, които се запечатаха в съзнанието ми, са, че се гордее с мен“, разчувства се перничанинът, който помоли за пауза на интервюто.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *