Побит на бул. „Св. Д. Солунски” стълб стряска шофьорите в Благоевград

Снимка на стълб, „изникнал” върху платното на бул. „Свети Димитър Солунски” в Благоевград, който стряска шофьорите, разбуни духовете в социалните мрежи. Побитият стълб се намира в уширението пред офиса на „Басейнова дирекция”, срещу сградата на КАТ в областния център.

„Аз съм тук от 1994 г. и този стълб винаги си е бил там. Не виждам някаква опасност за шофьорите, защото не е на платното. Преди време спирката беше изместена по-нагоре”, каза Бойко Шарков, който има офис за автомобилни застраховки пред сградата на КАТ.

Самата спирката обаче, която е за автобусите по линия № 2, също буди недоумение. Няма навес, няма информационна табела за графика на автобуса. Ако не е пътният знак, по нищо не личи, че има автобусна спирка.

Благоевградчанката Мая Багашка, която вчера се лута доста време, докато се ориентира къде е спирката, заяви пред репортер на „Струма”: „Над 10 години работя в Кипър и днес имах работа в КАТ. Трябваше да отпиша старата кола, тъй като не се ползва, след като мъжът ми почина, и само така си плащам данъци. Наложи ми се да отида до кв. „Струмско“ и реших да ползвам градския транспорт, тъй като днес вече дадох 10 лв. за таксита. Преди да си тръгна от КАТ, попитах къде е спирката и те ми казват: „ Ей там, отсреща”. Къде е това ей там? Никъде не виждам спирка. По-надолу видях някакво подобие на спирка, но за обратната посока. Човек изобщо не може да се ориентира. В Кипър няма такъв проблем, а те станаха член на ЕС само 3 години преди България”, каза Мая Багашка.

Друга жена, която чакаше автобус за Крупник, каза, че пътува често и си знаела, че тук е спирката.

Допреди години спирката била на метри по-надолу, но я изместили. На нейното място на уширението сега стърчи въпросният стълб. Край него в повечето случаи е пълно с коли. Хората спират там, за да отидат до офисите в сградата на бившата „Млечна промишленост”, макар че престоят в района на спирката е забранен на разстояние 50 метра от началото на пътния знак.

Наскоро от общината обявиха, че от 1 април в Благоевград ще бъдат разкрити 17 нови спирки за градски транспорт. Те бяха определени от кмета на общината Атанас Камбитов по предложение на гражданите в рамките на кампания. Целта е да бъде осигурен максимално лесен достъп до всички обществени места, като всички автобусни линии ще имат пресечна точка при Трето ОУ, което ще осигури възможност за прехвърляне от една към друга линия безпроблемно.

Това е добре, но ще бъде добре да се направи ревизия и на старите спирки, които трябва да отговарят на елементарни изисквания.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *