Побойниците от Яворница в защитна пледоария за екшъна в Михнево: Защо делегатът позволи да се играе мач с 300 човека публика

Побойниците от Яворница излязоха със защитна пледоария за екшъна през уикенда в Михнево, когато фенове на тима от петричкото село погнаха  на почивката съдийската бригада и подложиха на физическо малтретиране главния рефер Христо Божков, който на секундата прекрати мача при резултат 2:0 за домакините. Жестока санкция очаква яворничани, ако дисципът на областната футболна централа приложи цялата строгост на закона. Преди произнасянето на присъдата на отбора беше наложена служебна загуба с 0:5.

Ето какво разпространиха в социалните мрежи от клуба: „Хубаво е да се вземе и другата гледна точка на тази измислена новина! Първо, този „съдия“ не е бит, а изблъскан от фен! А на кой отбор е този фен? Защо има фенове? Защо делегатът на мача позволи да започне мач с 300 човека публика, без да има ограждения и хората стоят накуп до тъчлинията и навлизат на терена? Май публиката беше забранена?! Къде е охраната? Защо този съдия е бит във всеки един от последните си 3 мача? Сигурно защото е много добър. Защо отбора гост е наказан, когато нахлуват фенове на стадиона домакин? Жалко, че елитни медии отразяват измислени новини на измислени съдии… Нещата няма да останат така, ще си търсим правата докрай!“.

Въпросната позиция се различава от реакцията веднага след скандала на доскорошния играещ треньор Божидар Яков, който не взе участие в тази среща. „Мачът беше прекратен поради нахлуване на публиката на терена. Въпреки скандалното съдийство и въпреки че отборът ни съществува благодарение на нашите верни фенове, ние не толерираме подобно поведение. Силно се надяваме това нещо да не се повтаря и умоляваме всички фенове да изразяват емоциите си единствено чрез подкрепа извън терена. На и около игрището място имат само футболистите и треньорският щаб“, написа Яков.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *