Повдигат дело срещу 16-годишния ученик, нападнал учителката си

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 16-годишния М.Б., за това, че на 21 септември 2017 г., в гр. Смолян,  в Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания – гр. Смолян, причинил средна телесна повреда на възпитател, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на деянието, и е могъл да ръководи постъпките си и деянието е извършено по хулигански подбуди.

Прокуратурата за момента е установила, че момчето е нанесло удари с крак и ръка в тялото на възпитателката, като освен това я ударил и с лопата по лицето. В резултат на този удар жената е с със счупена носна кост, сътресение на мозъка, което довело и до припадък.

От прокуратурата заяви, че ще внесат искане в съда за настаняване на обвиняемия в Специализирано медицинско заведение, където да му се извърши експертиза за това дали е могъл да разбира какво точно прави и дали може да отговаря за постъпките си. Вещи лица и медици ще установят дали момчето има психично заболяване, предвид данни за негова наследствена обремененост.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *