Повдигат обвинение на мъжа, брутално измъчвал куче

Поредно зверство срещу животно. Клип, на който се вижда как мъж малтретира малко куче, възмути стотици в социалните мрежи. Само за часове бяха подадени 17 жалби към прокуратурата в Казанлък срещу 32-годишния Ангелин от Мъглиж. Мъжът беше задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение. В интернет вече се разпространява петиция, в която се настоява за максимални присъди срещу насилника.

„Първо искам да благодаря на хората, които подадоха сигналите. Без тяхната помощ нямаше да се стигне до това развитие. Около два часа ни беше необходимо, за да задържим извършителя”, коментира гл. инспектор Христо Петров,  РУ на МВР – Казанлък.

„Вчера сутринта около 6 часа попаднах на информацията и клипа. Веднага подадох сигнал и нещата се задвижиха. Кучето е в добро здравословно състояние и в момента се чувства много добре”, разказа Ивелина Недкова от „Animal Hope Bulgaria”.

В хората обаче остава съмнение, че предаденото куче не е същото от записите. „Записът е правен няколко месеца преди да бъде качен в интернет. Нормално е кучето да е претъпяло развитие. Считаме, че това е същото животно”, отговори на притесненията на хората гл. инспектор Христо Петров.

Природозащитници призовават да се подават сигнали и да се дава гласност на подобни случаи.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *