Поверия за високосната 2020 година

В Древен Китай са били убедени, че среброто предпазва от лошия късмет, който може да донесе високосната година. Там и до ден днешен сребърни съдове, кюлчета и монети са отлично капиталовложение.

На Балканите е прието вместо златна паричка на шапката на новороденото да се пришива сребърна, а на булките да не се дават пендари, а „бели“ пари.

Според някои вярвания трите години, които предхождат високосната, са подвластни на Слънцето и през тях се носи злато, пише epicenter.bg. Високосната година е под влиянието на Луната. Старият алхимичен символ за сребро е непълна луна, и заради това през високосните години носим сребърни накити.

В Древността хората слагали сребърна пара в млякото, за да се запази по-дълго. В Древен Египет върху рани поставяли тънък пласт сребърно фолио за по-бързо оздравяване. У нас пък се смята, че ако бижута от този метал потъмнеят, човекът който ги носи, е болен.

През високосна година бременната жена не трябва да държи близо до себе си остри предмети.

Детето, което е родено на 29 февруари, е добре да празнува рождения си ден! То трябва да си избере 28 февруари или 1 март и да го отбелязва тогава през невисокосните години.

През високосна година не трябва да се започвате строеж на нова къща, да се местите в друг град или в друго жилище и ако може, да не си сменяте местоработата.

Когато имате финансов успех през високосна година, една част от парите трябва да отидат за нуждаещи се хора, за да ви върви и догодина.

През високосна година не се продават недвижимо имущество и ценни предмети.

Годината не е е добра за развод, тъй като предвещава проблеми за следващата връзка.

Да не се правят покупки на големи количества хранителни продукти от хора, които са болни или възрастни, защото това носи лош късмет.

Не ходете за гъби. Смята се, че през годината те ще съберат много негативна енергия, която ще се отрази зле на хората.

Преди да взимате важно решение, застанете по залез слънце с лице на запад и кажете на глас: „Високосна година, остави за себе си лошото, а за мен – само добро.“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *