ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! Директорът на ПМГ – Благоевград връчи национална диплома с № 1 на отличничката на випуска Катерина Василева: Не знам скоро да е имало подобно постижение в България!

С трогателна реч директорът на Природо-математическата гимназия в Благоевград Николай Каращранов връчи вчера националната диплома с номер 1 на отличничката на випуск 2020 Катерина Василева. Церемонията се състоя пред входа на училището, като на нея, освен управленския екип на ПМГ в пълен състав, присъстваха и учителите по български език и по философия на К. Василева, допринесли за лауреатските й звания на националните олимпиади.

„Привилегировани сме, че ти два пъти направи своя избор за нашата гимназия – веднъж след 5 клас и после след 7 клас“, обърна се директорът Н. Каращранов към вече бившата възпитаничка. „С резултатите си имаше възможност да бъдеш ученичка на което училище пожелаеш в България, сигурно си имала възможност да учиш и в чужбина. Горди сме с резултатите ти, но най-вече трябва да са горди родителите ти и ти самата. Имаш постижение, каквото аз не знам да е имало скоро в България: две лауреатски места на националните кръгове на олимпиади и две шестици на държавните зрелостни изпити! Твоята диплома е под № 1 не заради това, че Благоевград е първата област по азбучен ред в България, но заради това, че ти имаш суперрезултат. Много се радвам, че си мотивирана и те подкрепят в семейството, имаш много енергия, защото резултати се постигат с труд, и вярвам, че ще вървиш във възходяща посока и занапред. Гордея се, че се познаваме!“, не скри чувствата си директорът и предаде благопожелания и поздравления и от екипа на РУО.


Отличничката получава официалния документ от директора Н. Каращранов

Докато поднасяше на Катерина Василева подаръците от МОН, сред които луксозно издание на енциклопедия „България”, той не пропусна да отбележи задоволството си от избора й да продължи образованието си в родината, в Софийския университет. „Това говори добре за образователната ни система, че още не е срутена отвсякъде, въпреки всичко, което върви надолу. Радвам се, че избра да продължиш в България, на страната ни в момента са нужни такива хора. Най-лесното е да избягаш, ако видиш трудности, но ти самата показваш, че се преборваш с тях и не се отказваш”, заключи Н. Каращранов.

Развълнувана, Катерина Василева с усмивка прие дипломата и подаръците, като благодари на учителите си.

Отличничката е дъщеря на благоевградския съдия Росен Василев, но момичето признава, че дължи любовта си към четенето на майка си Петя Василева, която е физик, но работи във фамилната книжарница. ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *