HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Погребаха в Дупница без опело като самоубиец Д. Божилов, приятелите му не вярват, че сам е отнел живота си

Около 120 приятели и роднини изпратиха в Дупница в последния му земен път разстреляния в парк „Лаута” в Пловдив Данаил Божилов, на 43 г.

Тленните му останки бяха докарани с катафалка от Пловдив и беше погребан без опело, така повелява канонът на Българската православна църква, когато човек сам отнеме живота си, Самоубийците ги погребват без ритуал.

Такава е последната версия за смъртта на Божилов, въпреки че все още не са открити пистолетът, с който се смята, че се е самоубил, нито пък гилзата на фаталния патрон.

Приятели на бившия гребец написаха на стената му в мрежата: “Почивай в мир! Най-добрият човек!, Болка от безсилие! Все още не мога и не искам да повярвам какво се случи с теб. Ти винаги ще бъдеш в нашите спомени!”.

Почернената майка нямаше сили да плаче, сълзите й бяха изтекли от деня на трагичния инцидент.

Дупничани не вярват, че Данаил се е самоубил, въпреки изявлението на брат му Антон, че брат му не е убит, а се е самоубил. Коментира се, че ако някой е откраднал пистолет, с който се е самоубил Данаил, то гилзата е щяла да бъде поне на 10 м от тялото му, а тя все още не е открита.

Бивш криминалист от Дупница твърди, че официалното изявление за самоубийство е трик на разследващите, който се ползва в такива случаи, и припомни убийството на Даниела Кацарска от Дупница, извършено от съпруга й Евгени Кацарски, който в момента е в затвора в Бобов дол. Тогава беше задържан криминално проявен дупничанини и беше обявено, че е открит убиецът на Даниела. Истинският убиец беше хванат след подслушване на телефона му. В разговор той заявил, че е измъкнал яката, друг ще опере пешкира за извършеното от него убийство. Само след минути белезниците били на ръцете му.

Както “Струма” писа, допреди 8 г. Данаил Божилов е живял на квартира в блок срещу СОУ “Св Пайсии Хилендарски” в Дупница. До края на миналата година пристигали писма от банки на адреса за неплатени задължения. След като напуснал Дупница, Божилов се преселил за кратко в Хасково, но и там не му потръгнало в бизнеса и се заселил в Пловдив, където ръка му подал дупничанин, негов приятел.

Виктор Бонев, треньор по борба в Дупница, с уважение и тъга си спомни за Данаилов: “Дани беше много добър човек. Помагах му да си изнася багажа от апартамента. Докато прекарваше мебелите, му откраднаха микробуса. Още с излизането от Дупница не му тръгна. Когато изнасяше стоката, дрехи втора употреба от ГУМ, ми подари всички уреди от фитнеса, който си беше оборудвал до магазина. На тези уреди в момента се готвят за състезания млади борци от общината. Не ми се вярва да се е самоубил. Той беше железен човек”, категоричен е Виктор Бонев.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *