Погребват тайно убиеца от Костенец

Тайно щял да бъде погребан убиецът на съпругата и братовчед си – Стоян Зайков-Чане, който впоследствие се застреля край Костенец. Тази версия пълзи из града, който бе обхванат от страх и ужас, а местните се заключваха с по няколко катинара в продължение на 20 дни, докато траеше издирването на въоръжения и опасен килър Чане.

 Стоян Зайков-Чане 20 дни се кри по горите

Застрашените от гнева на беглеца близки на ликвидираната Милена и други потенциални жертви бяха скрити от ченгетата в тайни квартири и местени из различни населени места в страната. През цялото време всички те бяха под денонощна полицейска охрана. Хората бяха върнати по домовете им, след като Чане се самоуби преди седмица. Животът в града постепенно се нормализира и местните вече не живеели в страх, научи „България Днес“.

 Беглецът Чане се гръмна край Долна баня

Жители на Костенец дочули, че траурната церемония за Стоян Зайков щяла да мине в тесен семеен кръг. Очаквало се на погребението да присъстват само родителите и братът на Чане и още неколцина роднини. Според клюката в Костенец опечалените близки на двойния убиец предпочитали всичко да мине тихомълком, за да не се създава излишно напрежение около изпращането в последния земен път на Чане.

Трупът на Стоян Зайков все още е в моргата. Прокуратурата не го е освободила и предала на близките, показа проверка на „България Днес“. От държавното обвинение уточниха, че това се налага заради необходимостта от експертни заключения, които трябва да се изготвят във връзка с разследването на случая. На този етап никой не се ангажира с прогноза колко време ще отнемат те. Едва след приключването на изследванията и анализите тялото на Чане ще бъде освободено и предадено на роднините. Засега те не са търсили за помощ или съдействие около предстоящата траурна церемония кмета на града Радостин Радев.

 Милена Шишкова бе застреляна в Костенец

В много начална фаза е все още разследването на кървавата семейна история, която завърши с три трупа, а след нея детето на двойния убиец Чане и жертвата му Милена остана кръгло сираче. Според източници от Костенец за тийнейджъра в момента се грижи една от сестрите на застреляната жена. Два месеца е първоначалният срок, в който криминалистите би трябвало да приключат работата си по изясняване на всички обстоятелства за кръвопролитието. Събраните до момента данни сочат, че Стоян Зайков е застрелял 38-годишната си жена Милена Шишкова през нощта на 10 май. Чане първо нападнал жертвата си в дома й, пребил я зверски, завързал я и я извлякъл навън, където я убил. Предположенията са, че е ликвидирал майката на детето си, защото тя настояла да се разделят. Преди да отиде да разчиства сметките си с доскорошната си партньорка в живота, той завел сина им, тийнейджър при своя баща.

След убийството Чане се покрива, като оставя още един труп след себе си – този на 42-годишния си братовчед му Валентин Петров. Издирваният Зайков се крил на тавана на роднината си, когото очистил, за да не го издаде, гласи версията на ченгетата. Дни преди да бъде открит застрелян, Валентин разказа пред медиите, че с Чане са скарани от години, защото той няколко пъти обирал дома му. Братовчедът е убит, въпреки че Костенец вече е блокиран от спецчасти на МВР, които търсят Чане заради убийството на Милена.

В продължилото двайсет дни издирване на килъра полицаите попадаха на негови следи във вили около Костенец. В крайна сметка гранични полицаи засичат въоръжения беглец край Долна баня. Униформените му нареждат да спре, но той открива огън срещу тях. Когато усеща, че няма да се измъкне, Чане си тегли куршума, гласи официалната версия на разследването. Очаква се тя да бъде потвърдена, след като излязат резултатите от всички назначени по случая експертизи и други следствени действия.

Горския опят тихомълком

Шесторният убиец Росен Ангелов-Горския също бе погребан тайно, след като престоя повече от три месеца в моргата. 56-годишният бивш затворник изби цяло семейство в Нови Искър в навечерието на новата 2018 г., а след седмица издирване бе открит с куршум в главата в гората.

 Росен Ангелов-Горския

Месеци наред разследващите издирваха близки на шесторния убиец, които да декларират дали ще се погрижат за тялото му. На 15 март 2018 г. сестрата на Горския освободила трупа му и тихомълком го е положила в земята. В пълна мистерия остана и мястото, на което е погребан Росен Ангелов. Предположенията са, че е възможно Горския да почива завинаги в родния си Добрич или в някой от софийските траурни паркове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *