Подаваме навсякъде заявление за нова лична карта

Вече ще може да се подават заявления за нова лична карта във всяко едно районно управление, съобщиха от МВР. Досега това ставаше само в полицейския участък по местоживеене.

От вътрешното ведомство напомниха, че всички лични карти и шофьорски книжки, които изтичат до 31 октомври, са с автоматично удължен срок от 6 месеца. Причината е пандемията от коронавирус. Заради нея се очаквало да има голям наплив за смяна на документи. До март, когато беше обявено извънредното положение, имало ръст спрямо м.г., но оттогава насам броят на подадените заявления е спаднал.

„В понеделник сутрин има много голямо струпване, молим хората да не идват тогава“, апелираха от вътрешното ведомство на брифинг.

Заради опашките от граждани, подменящи лични документи, паспортните служби във всички районни в столицата ще работят с удължено работно време.

Удължаването е само за личните карти и свидетелствата за МВП, без задграничните паспорти, уточняват от МВР.

През делничните дни работното време ще бъде от 8:30 ч. до 18:30 ч. По график ще работят и няколко РУ в събота от 8:30 ч. до 14:30 ч. Това стана ясно на брифинг на Дирекция „Български документи за самоличност“.

Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата събота са трето и пето РУ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *