Подготвят за операция най-пълната жена в света

Най-пълната жена в света, египтянка, която тежи 500 килограма, е преминала на течен хранителен режим в рамките на подготовката за жизнеспасяващата операция, която й предстои в Индия следващия месец, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Амен Ахмед Абдел Ати е на 37 години и страда от елефантиаза, патологично заболяване, което причинява издуване на крайниците и на други части от тялото.

Историята на тази жена, която не бе излизала от дома си в продължение на 25 години, беше широко отразена в медиите и предизвика интереса на индийски хирург, който й предложи безплатна операция.

Пациентката пристигна със специално оборудван за целта еърбъс в Мумбай, където ще бъде осъществена операцията й в началото на март.

За да може да се подложи на хирургическата намеса, египтянката трябва да мине на течен хранителен режим в продължение на 25 дни, за да може да отслабне с 50 килограма.

По думите на индийския хирург д-р Муфазал Лакдавала операцията ще трае два часа и половина и интервенцията ще освободи пациентката от 150 килограма. Ще следват 5 месеца физиотерапия за усилване на мускулатурата и по този начин Амен ще може сама да сяда и да се храни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *