Подложената на тормоз преди изборите кметица М. Димитрова: Победих, но не мога да се зарадвам, още ме е страх

Мариана Димитрова спечели четвърти мандат като кмет на дупнишкото село Крайници. Въпреки заплахите, че ще й се случи нещо, ако се кандидатира за кмет, и няколкото вандалски акта с посегателства върху дома й тя влезе в битката за кмет и на балотажа победи опонента си Божидар Михайлов със 168 гласа.

Репортер на “Струма” се срещна с Димитрова в Крайници. Тя все още не е влязла в кметския кабинет, в отпуск е, но не си стои у дома, а обикаля селото и се интересува от живота на съселяните си.

“Победих, но не мога да се зарадвам. Такава битка за власт досега не е имало. Аз съм 4-ти мандат кмет, и преди това съм работила като секретар в кметството, но такова нещо не е било. В деня на балотажа се чувстваше напрежение между привържениците на една или друга партия. Всички настръхнали кой ще победи не само за селски кмет, а и за общински. Вечерта представители на различни партии се криеха в тъмното и даваха пари на хората, излизащи от изборните секции”, разказа М. Димитрова.

“Страхувам се и за себе си след трите вандалски акта в дома ми. Всяка вечер си лягам със страх дали няма някой да нападне дома ми, мен. Трудно се живее в страх. Сега се питам заслужаваше ли си”, заяви кметицата и допълни: „Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря и на съселяните ми, които живеят в чужбина. Те ми се обаждаха непрекъснато и ми даваха кураж да продължа в надпреварата за кмет на селото. Дори полицията да открие нападателите на дома ми, няма да се отнеса лошо с тях. Има институции, те да решават как да ги накажат.

Жалкото е, че покрай тези вандалски нападения над дома ми много хора ми се сърдят, защото техни близки са викани в полицията на разпит, а аз нямам вина. Не мога да кажа на полицаите кой е извършителят. Те преценяват кого да търсят за показания. Майката на моя опонент в село Крайници за вота за кмет ми се сърди, че семейството им е извикано в полицията да дава показания”, заключи Димитрова.

Както “Струма” писа, М. Димитрова два пъти получава заплашителни писма да се откаже от битката за кмет на селото. Третия път къщата й беше напръскана с машинно масло. По трите случая работи полицията в Дупница, но все още няма резултат.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

2733 Старият-нов кмет на с. Крайници М. Димитрова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *