Подмяната на уличното осветление в дупнишките села започна от Бистрица

Подмяната на уличното осветление в дупнишките села започна от Бистрица. Там ще бъдат подменени около 350 осветителни тела, като ще бъдат поставени и нови 20 стълба. Така ще се подобри и осветлението в тъмните часове, от липсата на което се оплакваха бистричани.
„Най-радващото е, че цялото начало на селото ще бъде осветено и в късните чаове. Там ще бъдат поставени стълбове и осветителни тела, каквито до момента нямаше. Така бистричани, които работят и учат в Дупница, ще се прибират далеч по-сигурно и безопасно. Почти всеки ден получавам сигнали за неработещи улични лампи в различни места от селото. Именно това е един от най-наболелите въпроси на Бистрица. Вече в продължение на повече от 20 години страдаме поради липсата на качествено улично осветление. Надявам се, че това най-накрая ще приключи“, коментира пред репортер на „Струма“ кметът Христо Христов.

 
 Припомняме, че стойността на проекта е 1 242 151 лв. с ДДС, като финансирането е осигурено изцяло от т.нар. „Норвежки фонд“, по който Община Дупница спечели проект в края на 2022 година. Всички осветителни тела ще бъдат подменени в селата Бистрица, Джерман, Яхиново, Крайници, Самораново и Червен брег. В дейностите е планиран демонтаж на съществуващи осветителни тела, проводници и кабели, доставка и монтаж на нови такива, както и доставка и монтаж на съоръжения за производство и съхранение на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление в системата за външно изкуствено осветление. 
 Работещите по подмяната поясниха, че ще се наложи планово прекъсване на електричеството, за което местните жители ще бъдат предварително осведомени. След като приключат с работата си в Бистрица, те ще започнат дейности в Джерман, а след това и в Яхиново. Крайният срок за приключване е март месец тази година.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *