Подредете правилно куфара си

Въпреки че не съществува универсално правило за това как да организираме дрехите си в куфара, едно е сигурно – 20 минути не са достатъчни и, да, важно е да имаме подход при сгъването. Съжаляваме, господа.

Някои предпочитат всичко да е сгънато в обичайния плосък формат. Ходилите в казарма мъже пък се кълнат в навиването на дрехите на руло като най-добър метод за използване на лимитираното пространство в куфара, и са прави, твърдят травел блогъри пред Tree Hugger.

Хората с неклинични обсесивни компулсии за подредба (като Монк от едноименния сериал, но без диагнозата) предлагат трети вариант – сгъване на дрехите в кубчета, които лесно да организират по теми, цвят, материя и т.н. Този начин хем спестява място, също като при навиването на руло, хем е задоволителен вариант за всички маниаци на тема ред.

Истината е, че подходът ни е добре да се базира на преобладаващия тип дрехи, които възнамеряваме да вземем.

Плоското сгъване например е подходящо за официални дрехи или пък дебели пуловери и якета, но не е ефективно, ако ще взимаме със себе си много тениски, шорти или  панталонки, пише lifestyle.bg.

Всички дрехи, които можем да си позволим да измачкаме, е добре да бъдат подредени на малки рулца в долните пластове в куфара. Върху тях спокойно можем да поставим плоско сгънатите си ризи и блейзъри, без да се притесняваме, че ще се намачкат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *