Подробности за екшъна с горския служител Христо Колчев

Системен нарушител в горите за пореден път вдигна на крак полицията в Разлог. Петър Плеснев от Разлог, който има десетки актове за незаконни дейности в горските територии в района, е отправил заплахи за физическа саморазправа към горския стражар от „ДГС Разлог” Христо Колчев. Това се случило при дежурство преди няколко дни, докато горският прави обход на охранителния участък, за който отговаря. На следващия ден след дежурството Хр. Колчев установил, че предното стъкло на личния му автомобил, който бил паркиран зад административната сграда на „ДГС Разлог”, е счупено.

За вандалския акт и арогантното поведение на Плеснев е подаден сигнал в РУП – Разлог. За случая е уведомена и  Районна прокуратура. Предстои да бъде установено дали Плеснев е счупил стъклото на автомобила.

Петър Плеснев е системен нарушител на Закона за горите, добре познат в горските среди като бракониер рецидивист, с общо 12 акта за незаконни дейности през последните няколко години. Миналата година  Районна прокуратура – Разлог повдигна срещу него обвинение за престъпление по чл. 235, ал. 2 от НК – незаконно добиване, транспортиране и разтоварване на дървен материал, извършено в условия на продължавано престъпление. До повдигане на обвинение се стигна, след като само за по-малко от една година Петър Плеснев шест пъти бе залавян в територии, стопанисвани от ТП „ДГС Разлог“, да превозва незаконен дървен материал.

Делото стартира в началото на ноември месец миналата година. Два месеца след старта на делото той се сдоби с поредното обвинение за същото деяние, след като заедно със свой приятел беше заловен в м. Предел, в землището на село Градево, да транспортират незаконно отсечена строителна дървесина от бял бор, която била натоварена във високопроходим джип „Нисан Терано”, собственост на трето лице. Акцията беше съвместна на служители от „ДГС Симитли” и РУП – Разлог.

Районна прокуратура образува бързо производство на двете лица, а след това им повдигна и обвинение за превозване и разтоварване на незаконно добит дървен материал. Наред с всичко това Плеснев е реабилитиран за престъпления от общ характер, а срещу него се води и друго наказателно производство – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *