Подробности за кървавия сблъсък на Е-79! Румънецът, причинил тежката катастрофа в Кресненското дефиле, е с белезници на краката в ортопедия, загиналата 48-г. жена е съдия Елица Стоянова

Румънският шофьор, който причини тежката катастрофа в неделя в Кресненското дефиле, при която загина 48-годишна жена, е задържан. 55-годишният Й.Т. е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за още 72 ч. и предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  На практика обаче арестът му е в болничната стая на ортопедичното отделение на МБАЛ – Благоевград, където той е приет със счупена китка на ръката. „Румънецът е с белезници на краката и днес предстои да бъде опериран“, заяви за „Струма” началникът на отделението д-р Николай Пиринчиев. Според разследващите около 15.25 ч. в неделя румънецът не е контролирал непрекъснато управлявания автомобил, напуснал заеманата от него лента за движение и навлязъл изцяло в насрещната лента. Последвал челен удар с друг участник в движението – лек автомобил  „Дачия“, шофиран от 48-годишната Елица Стоянова. Вследствие на предизвиканото от обвиняемия пътнотранспортно произшествие последвала смъртта на жената, която  се оказа съдийка в Софийски градски съд. Елица Стоянова пътувала с дъщеря си на почивка в Гърция и след катастрофата бе приета в тежко състояние в благоевградската болница, но лекарите не успяха да я спасят.  В ортопедичното отделение бе приета нейната 20-годишна дъщеря, която е с фрактура на ключица и лакътна става, но заради съмнение за комоцио е преместена в хирургичното отделение. Момичето ще бъде преместено в софийска болница по искане на близките. Със сравнително по-леки травми в хирургичното отделение са хоспитализирани трите момичета от Румъния, както и майка им, която е с гръдна травма и е техен придружител.

Починалата 48-годишна съдийка Елица Стоянова е работила в Районния и в Окръжния съд в Добрич. През 2014 г. е била един от четиримата кандидати за поста на председател на Окръжния съд. През 2019 г. бе един от осемте съдии, които бяха преместени на работа в Гражданското отделение на градския съд в София.

Съдийката ще бъде погребана в родния си град Добрич.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *