Подробности за среднощните гърмежи пред “блока на смелите”! Мишената – Васил Георгиев

Горя лек автомобил „Алфа Ромео” пред блок на ул. “Бузлуджа” в Дупница, наречен „блока на смелите” заради това, че е леко наклонен още при строителството.

Лекият автомобил, който бил паркиран на отсрещния тротоар  пред блока, в който живее собственикът му – 21- г. Васил Георгиев, пламнал около 1 ч. след полунощ.

Живеещи на първия етаж чули гърмеж, предизвикан от запалването на една от предните гуми на автомобила и позвънили на тел. 112.

Огнеборците пристигнали за броени минути и успели да загасят автомобила, преди да изгори напълно. Огнените езици са изпепелили предната част на автомобила и предната дясна гума. Изгоряла е малка част от салона.

Вчера репортер на “Струма” отиде на мястото на пожара, но собственикът на автомобила – 21-г. Васил Георгиев не беше открит в гарсониерата си на 4-и етаж на блока.

Съсед, живеещ на първия етаж, заяви по повод инцидента: „Съпругата ми е чула сирената на пожарен автомобил, излязла на терасата и видяла хора да гасят автомобила. Пристигнали са и полицаи. Васил е млад, кротък човек. Може автомобилът да се е запалил поради техническа неизправност”.

Криминалистите от РУП – Дупница работят и по версията умишлен палеж. Огънят е тръгнал от предната дясна гума, какъвто е почеркът при запалване на повечето запалени автомобили в Дупница.  

Както „Струма” писа, от началото на годината пламнаха 6  автомобила в Дупница, два от тях на полицаи.

Районна прокуратура – Дупница и полицията работят по случаите.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *