От „Пирогов“ с лоша новина: Състоянието на Симеон Мантарлиев е много тежко

Марикостиново оставено без ток за 10 мин. след инцидента, за да се пресече мрежата от кабели с високо напрежение, ударили хотелиера с волтова дъга по време на телефонен разговор

Състоянието на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев е много тежко, настанен е в реанимация и лекарите се борят за живота му, това съобщиха вчера за „Струма“ от болница „Пирогов“, където в сряда вечерта Мантарлиев бе настанен със сериозни поражения на главата, корема и краката, резултат от токов удар.

Както съобщихме, инцидентът с него станал на покрива на хале в петричкото с. Марикостиново, което Мантарлиев е дал под наем на грък. Не е ясно защо се е качил горе, но работниците видели, че говори по телефона, преди да се свлече.

Сигналът на тел. 112 е подаден в 16,22 часа и той е за поразен от волтова дъга 59-годишен мъж. Към селото тръгва линейка, но преди нея пристигат огнеборците.

Според шефа на петричката пожарна гл. инспектор Стоян Тилев, в пожарната някой от работниците във фирмата на Мантарлиев позвънил около 17.10 часа и когато момчетата му отишли на място, намерили Мантарлиев да лежи на покрива на халето. „Свалихме го и го откарахме до болницата, после се обадихме да изключат тока на селото за 10 минути. Това се прави, за да се пресече мрежата от близките кабели с високо напрежение“, обясни инспектор Тилев.

В полицията има образувано дознание за инцидента.

Припомняме, че С. Мантарлиев е собственик на 4 фирми, а основната му е „Мантар-А“ ООД. Бизнесменът има хотел в Марикостиново, също носещ фамилията му, и стъкларска фабрика. Отскоро с бизнеса на баща си започна да се занимава и синът му, който започна строеж на хотел до татковия си в Марикостиново. Тази пролет бившият ОбС шеф на Петрич даде транспортен достъп до имот от 2 дка в с. Марикостиново на С. Мантарлиев, за да направи той в него вилно селище и къмпинг и с тях, двата хотела и открития басейн от 7–12 метра, който имат в района, семейството да оформи истински СПА комплекс в известното с минералните си води петричко село.

ЕКИП СТРУМА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *