Подробности след полицейски удар в Югозапада! Охранител кътал в тайници оръжие, откритата дрога за повече от 250 000 лв.

48-годишният Борислав Йорданов от Джерман е задържания при полицейска операция, проведена след продължително наблюдение. Той е охранител в дупнишка фирма. Йорданов остава в ареста за 72 часа, транспортиран е за следствения арест в Кюстендил.

Както struma.bg информира, при извършеното претърсване и изземване в новострояща се къща в селото служителите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис.  2 ловни пушки, зелена листна маса – канабис, при последвал оглед и на лекия му  автомобил „Опел“  са открити и иззети над 2 кг канабис, от наблюдаваната нива  са изкоренени  20 корена канабис с дърлжина около 1.80 м, зелената листна маса от растенията е 27.805 кг. Общото количество на иззетия канабис е 42.25 кг. Видът му е установен с полеви наркотест.

В хода на процесуално-следствените действия са открити 2 малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях, в специално изградени тайници са открити 2 пресовки тротил/по 400 г/, 21 капсулдетонатора. За обезвреждането и изваждането от тайниците на взривното вещество съдействие е оказал екип на СОБТ.

Стойността на открития наркотик е около 250 000 лв. Йорданов избягал от канабисовата нива, където го открила полиция, но след това сам се предал в полицията, придружен от софийски адвокат.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *